Bästa bilderna på Flickr 2016

Varje år väljer Flickr ut årets 25 bästa bilder. Flickr är ett populärt socialt media för hobby- och yrkesfotografer. För att göra det möjligt att sortera bland alla miljontals uppladdningar användes datorer som sökte bland bilder som fått mycket uppmärksamhet, så som favoriseringar och kommentarer. Men för att utesluta risken att det skulle bli fråga om en popularitetstävling, där man riskerade att missa mer anonyma fotografer, så fanns även ett stort antal bilder handplockade från Flickrs egen personal.

 

Slutligen har Flickrs anställda tagit fram 25 fotografier. Gemensamt för bilderna är att fotografen har ett öga för skönhet, komposition och hur färgerna harmoniserar med varandra .Givetvis är även det tekniska kunnandet på en mycket hög nivå. Bilderna är skarpa i sin skärpa och har inga utfrätta områden som saknar färginformation, vare sig i de ljusa eller i de mörka partierna.

 

Även om det bland de utvalda bilderna återfinns ett fåtal urbana bilder, så är det landskapsbilderna som dominerar. Förtrollande solnedgångar som speglas i vatten, dramatiska väderfenomen, spektakulära miljöer och magiskt fångade skogar.

 

Vi har ännu inte hittat någon svensk anknytning till de uppmärksammade bilderna, men dock en dansk! Daniel Munch från Danmark har över 11000 följare, trots att han bara har fotografi som hobby. Han har också bara aktivt fotograferat under de senaste åren. Daniel säger själv att Flickr är en inspirerande plats där man med lätthet kan nå andra med samma intresse.

 

Bland Flickrs utvalda bilder återfinns också ett foto tagit i ett vinterkallt Norge, fotografen själv är dock inte skandinav utan från Frankrike och heter Cyril Blanchard.

 

Vill du själv synas på Flickr?

Den som vill ta sitt eget hobby-fotograferande till Flickr kan enkelt göra så genom att skapa ett konto på Flickr. Man kan modifiera en Om-mig-sida, klistra in länkar till en webbsida (om man har en sådan). De bilder man laddar upp kan sorteras in i album. Vill man visa sina bilder i mer sociala sammanhang finns gemensamma grupper och album där man kan dela sin bild, exempelvis för att få tips, råd och kritik från andra med samma intresse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *