Fujifilm ger ut ny selfiekamera

En systemkamera inriktad på selfies, finns det? Ja! Nu tar Fuji de spegellösa systemkamerorna till nästa nivå genom att tillgodose behovet att fotografera sig själv. Nyheten i kamerautbudet heter Fujifilm X-A10 och är en selfiesystemkamera.

 

Kameror för selfies är i sig i nyhet, men i och med att de kommer in i systemkamerasfären så nås de också av den stora fördelen att man kan byta objektiv.

 

Hur går det till att ta en selfie med en X-A10?

Genom att skärmen på kamerans baksida kan vridas 180 grader blir det betydligt lättare att fota sig själv. Praktiska funktioner finns, så som att kameran automatiskt kan ta fram skärpan just i ögonen. Den kan till och med ha en leendeutlösare, vilket betyder att kameran tar bilden först när du ler. Dessutom förstår kameran om det är en eller kanske två personer i bild.

 

Till vem riktar sig X-A10?

Vi skulle säga att det funkar bra både för nybörjarfotografen och den mer rutinerade hobbyfotografen. Eller varför inte till den professionella bloggaren eller instagramanvändaren? Inom dagens bloggar och nya karriärer på sociala medier finns ett växande behov av bättre kameror som kan ta smidiga och skarpa selfies. Till detta är Fujifilm X-A10 en riktigt bra kamera, beroende på de krav man kan tänkas ha på sin kamera-utrusning.

 

Fujifilm X-A10 är också smidig och enkel att bära med sig. Den har ett nätt yttre och batteriet ska räcka till 41 bilder. Föredrar man att filma kan man göra det i full HD i drygt en kvart. Kom dock ihåg att filmer tar stort utrymme på minneskortet.

 

Vilket blir priset?

Än så länge är kameran inte ute i handeln, man räknar med att den kommer kunna köpas i svenska butiker från början av 2017. Priset hör till den lägre klassen bland systemkameror, den kostar någonstans runt 5000 kronor (mer eller mindre) och då får man med ett normalobjektiv med zoom som mycket väl lämpar sig till selfies, åtminstone på platser där ljuset är tillräckligt (om man inte väljer att knäppa upp ISO några steg.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *